online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief
Basisonderwijs
26 september 2017
In deze nieuwsbrief
 
Campagne Scholen op de kaart
Geef uw toelichting op de eindtoetsresultaten 2016-2017
Update Vensters schoolgids
Scholen met een IEP Eindtoets,
let op!
 
Campagne Scholen op de kaart

Rond de herfstvakantie gaat onze campagne voor de website scholenopdekaart.nl live. De campagne is gericht op ouders die zich oriënteren op een school voor hun kind. Met de campagne willen we ouders ervan bewust maken dat de keuze voor een school een belangrijke keuze is. Ieder kind is uniek en iedere school is uniek. Het is daarom belangrijk om na te denken welke school het beste past.
Voor scholen een goed moment om de puntjes op de ‘i‘ van hun schoolprofiel te zetten. De campagne zorgt voor extra bezoekers op de website en dan is een goed gevuld profiel een mooi visitekaartje voor uw school! Heeft u hulp nodig bij het vullen van Vensters? Laat het weten via vensters@poraad.nl. Dan nemen we contact met u op en kijken we samen hoe we u het beste kunnen ondersteunen.

 
Geef uw toelichting op de eindtoetsresultaten
Voorbeeld eindtoetsresultaten  
In oktober zijn de definitieve resultaten van uw leerlingen op de eindtoets 2016-2017 beschikbaar in Vensters. U kunt de gegevens controleren, er een toelichting op geven en direct publiceren op scholenopdekaart.nl. Na twee maanden wordt de indicator Resultaten eindtoets 2016-2017 voor alle scholen automatisch gepubliceerd op Scholen op de kaart. De gegevens zijn binnen een paar weken beschikbaar in het ManagementVenster. Lees verder voor het waarom van een toelichting en een uitleg over het publiceren.
Lees verder
 
Update Vensters schoolgids

Een schoolgids maken met uw informatie uit Vensters. Die mogelijkheid komt steeds dichterbij. De indicatoren uit Vensters die in de schoolgids komen, zijn daar technisch voor aangepast. Voor scholen die Scholen op de kaart goed hebben gevuld is het samenstellen van de schoolgids binnenkort een fluitje van een cent. Via ‘lees meer’ komt u op een lijstje met de indicatoren. En u vindt er een link naar een speciale Vensters schoolgids bijeenkomst.
Benieuwd naar hoe de schoolgids eruit gaat zien? We gaan graag online met gebruikers in gesprek over de conceptversie. Interesse? Stuur dan een e-mail met uw naam, schoolcode en schoolnaam naar vensters@poraad.nl. We mailen u dan op gezette tijden een voorproefje van (een deel van) uw Vensters schoolgids, waar we graag uw feedback op ontvangen.

Lees verder
 
Scholen met een IEP Eindtoets, let op!
Het team van Vensters adviseert scholen die de IEP Eindtoets hebben gebruikt de nieuwe gegevens 2016/2017 (nog) niet te publiceren op Scholen op de kaart. De gemiddelde schoolscore op de IEP Eindtoets 2017 blijkt geen recht te doen aan de prestaties van uw school. Op dit moment staat namelijk op Mijn Scholen op de kaart uw ongecorrigeerde schoolgemiddelde. Voor meer informatie hierover verwijzen wij graag naar de brief ‘Correctiefactor voor uw schoolgemiddelde’ die u op 4 september 2017 heeft ontvangen van Bureau ICE. We hechten veel waarde aan het tonen van correcte data, momenteel zoeken wij naar een passende oplossing. Wanneer er meer bekend is over de mogelijkheden, berichten we u hierover.
 
ma
09
okt
 

De definitieve gegevens over de eindtoets zijn beschikbaar. Controleer de indicator Resultaten eindtoets. Zie ook het school- en bestuursrapport Resultaten eindtoets. 

Scholen met een IEP eindtoets, let op!

 
Vensters is een programma van