online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief
Basisonderwijs
20 februari 2018
In deze nieuwsbrief
 
Nieuwe leerlinggegevens 2017-2018
Wanneer voldoet mijn schoolgids aan de wet?
Actie 'Een schoolgids in 8 weken'
 
Nieuwe leerlinggegevens 2017-2018
Vensters heeft ook dit jaar de leerlinggegevens op basis van de 1-oktobertelling ontvangen van DUO. Het gaat om de nieuwe NAW-gegevens van uw school en om nieuwe gegevens binnen de indicatoren Aantal leerlingen, Voedingsgebied en Overstappers. In de komende maand kunt u deze gegevens in Vensters controleren, voorzien van een toelichting en opnieuw publiceren op Scholen op de kaart. Doet u niets? Dan worden de gegevens begin april automatisch gepubliceerd op Scholen op de kaart.
 
Ook is voor scholen het rapport Leerlingendoorstroom, tussentijdse in- en uitstroom in het ManagementVenster aangevuld met nieuwe informatie. Bestuurders kunnen vanaf nu de meest recente gegevens inzien in de rapporten Aantal leerlingen en Marktaandeel. Neem dus eens een kijkje in het ManagementVenster.
log in
 
Actie 'Een schoolgids in 8 weken'

De actieopdracht van deze week is het vullen van de indicatoren Profiel van de school en Organisatie van het onderwijs. Voor het schrijven van het profiel van de school adviseren we om keuzes te maken en vooral antwoord te geven op de vraag: waarin is de school anders dan andere scholen en wat is op de school belangrijk?
Organisatie van het onderwijs is het eerste onderdeel van hoofdstuk 2 van de Vensters schoolgids. Hierin geeft u meer informatie over de groepering en de vakleerkrachten op school. 

Vanwege de voorjaarsvakantie komt er volgende week geen nieuwe opdracht. U kunt deze opdracht daarom deze of volgende week uitvoeren.

 
Wanneer voldoet mijn schoolgids aan de wet?
Na het vullen van Mijn Scholen op de kaart heeft u alle informatie aangeleverd die volgens de wet in de schoolgids moet staan. Die wettelijke eisen zijn niet anders dan voor uw huidige schoolgids. Lees het document over de wettelijke eisen en ontvang tips van Vensters.
Lees verder
 
Vensters is een programma van