online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief
Basisonderwijs
4 september 2018
In deze nieuwsbrief
 
Geef uw toelichting op de eindtoetsresultaten
Wijziging indicator Kwaliteitszorg
Handig: animatie en video van de schoolgids
Wie gebruikt Vensters op uw school?
 
Geef uw toelichting op de eindtoetsresultaten
Vanaf 10 september zijn de definitieve resultaten van uw leerlingen op de eindtoets 2017-2018 beschikbaar in Vensters. U kunt de gegevens controleren in Mijn Scholen op de kaart, er een toelichting op geven en direct publiceren op scholenopdekaart.nl. Na twee maanden wordt de indicator Resultaten eindtoets met de definitieve resultaten voor alle scholen automatisch gepubliceerd op scholenopdekaart.nl. De gegevens zijn ook beschikbaar in het school- en bestuursrapport Resultaten eindtoets in het ManagementVenster. Lees verder voor het waarom van een toelichting en een uitleg over het publiceren. 

Inspectiegrenzen AMN Eindtoets en Route 8
Het is u misschien opgevallen dat de nieuwe inspectiegrenzen (van 2017-2018) voor de AMN Eindtoets en ROUTE 8 niet met de voorlopige eindtoetsresultaten zijn ingeladen. Dat wordt alsnog gedaan wanneer de definitieve eindtoetsresultaten worden ingeladen. Hierna wordt uw schoolscore vergeleken met de juiste inspectiegrens, zowel op scholenopdekaart.nl als in het ManagementVenster.
Lees verder
 
Handig: animatie en video van de schoolgids
 
Nu de eerste schapen over de dam zijn (al bijna 450 scholen maken gebruik van de Vensters schoolgids) volgen er dit schooljaar zeker meer! Zeker nu het mogelijk is om de Vensters schoolgids verder te personaliseren. Luister eens naar het verhaal van Miranda Holster, Adjunct directeur van De Paulusschool in Zoetermeer (video) en bekijk de animatie over de werking van de module. Dan weet u waarom al die scholen de nieuwe module al met veel plezier gebruiken.
Naar de video en animatie
 
Wijziging indicator Kwaliteitszorg
Binnen de indicator Kwaliteitszorg worden binnenkort drie onderdelen verwijderd. Kwaliteitszorg is een indicator op scholenopdekaart.nl en een vast onderdeel in de schoolgids. De indicator kent een aantal verouderde onderdelen die nog verwijzen naar het oude inspectiekader. Dat zijn ‘Waardering kwaliteitszorg’ met stellingen en ‘de toelichting’ met verwijzing naar het inspectierapport. Ook het onderdeel ‘aandachtspunten kwaliteitszorg’ lijkt tegenwoordig overbodig. Die onderdelen worden daarom in oktober verwijderd uit Vensters.

Wilt u de oude teksten behouden?

Uw teksten bij de onderdelen die verdwijnen zijn in ieder geval tot oktober te zien op scholenopdekaart.nl. In oktober publiceert het systeem de indicator automatisch opnieuw en dan zijn die teksten weg. De indicator bestaat daarna nog uit een tekstvak en een bijlage. Beschrijf daar welke plaats kwaliteitszorg heeft binnen uw school en plaats daar eventueel uw oude teksten. Gecontroleerd en aangevuld? Vergeet niet te publiceren. Heeft u toch nog vragen? Mail ons op vensters@poraad.nl.
Direct aanpassen
 
Wie gebruikt Vensters op uw school?
U ontvangt de Vensters nieuwsbrief al, maar hoe zit dat met de andere Vensters gebruikers op uw school? Wellicht worden andere medewerkers dit nieuwe schooljaar verantwoordelijk voor het updaten van de gegevens. Zorg ervoor dat zij de nieuwsbrief ontvangen, dan missen ze geen deadlines of belangrijke informatie!
Aanmelden nieuwsbrief
 
Vensters is een programma van