online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief
Basisonderwijs
4 oktober 2018
In deze nieuwsbrief
 
Werkbijeenkomsten Vensters 
Landelijke conferentie primair onderwijs
Bijeenkomst voor communicatieadviseurs
Wist u datje...
 
Werkbijeenkomsten Vensters
Kunt u een duwtje in de rug gebruiken om aan de slag te gaan met Vensters? Dan is dit het moment om u aan te melden voor een werkbijeenkomst. Heeft u bijvoorbeeld individueel behoefte aan uitleg, of liever samen met uw collega's? We organiseren bijeenkomsten op diverse locaties in het land. Of we komen naar u toe, als uw bestuur voorkeur heeft voor een bijeenkomst op maat. Alle mogelijkheden van Vensters komen aan bod, zoals de Vensters schoolgids en Mijn Scholen op de kaart. Na de bijeenkomst weet u wat Vensters voor u kan betekenen en hoe u het programma effectief inzet.
Naar de bijeenkomsten
 
Bijeenkomst voor communicatieadviseurs
 
Onze communicatie over Vensters is meestal gericht op schoolleiders en andere gebruikers van Vensters. Daardoor is Vensters nog niet breed bekend bij de communicatieadviseurs van scholen en schoolbesturen. Een gemiste kans, zeker omdat scholenopdekaart.nl een belangrijk kanaal is in de communicatie met ouders. Wie is op uw school of binnen uw bestuur verantwoordelijk voor de communicatie? Tip hem of haar over deze speciale bijeenkomst voor communicatieadviseurs op donderdag 8 november. We gaan uitgebreid in op de mogelijkheden van het programma en de rol die Vensters speelt in de communicatiemix. 
Lees verder
 
Landelijke conferentie primair onderwijs
Team Vensters is volgende week woensdag namens de PO-Raad aanwezig op de landelijke conferentie primair onderwijs. Dus, komt u naar de conferentie en heeft u vragen over Vensters? Op de informatiemarkt bent u met uw vraag of opmerking over Vensters of scholenopdekaart.nl van harte welkom in onze stand. Voor alle aanwezigen hebben we bovendien een handige Vensters-goodie.
Lees verder
 
Wist u dat..? Schoolrooster

Het meest populaire schoolrooster op Nederlandse scholen is nog steeds het traditionele schoolrooster (2.097 scholen). Het continurooster staat met 1.467 scholen op de 2e plaats. Op de 3e plaats komt het 5-gelijke-dagen-model (875 scholen) en op de 4e plaats vinden we het Hoorns model (woensdag- en vrijdagmiddag vrij) met 277 scholen.
Deze vraag werd ons gesteld door het Jeugdjournaal en de bron voor de gegevens is Vensters. De website scholenopdekaart.nl is steeds vaker een informatiebron voor derden. Zorg er daarom voor dat uw schoolpagina goed gevuld is.

 
Vensters is een programma van