online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief
Basisonderwijs
20 november 2018
In deze nieuwsbrief
 
Afname tevredenheidsonderzoeken van start
Verslag regiobijeenkomst Zwolle
Handleiding tevredenheidsonderzoeken
Vensters Encyclopedie vernieuwd
 
Afname tevredenheidsonderzoeken van start
Sinds 1 november zijn de tevredenheidsonderzoeken beschikbaar in Vensters. U kunt nu aan de slag met uw onderzoek voor leerlingen, ouders en medewerkers. Vorig jaar namen ruim 1.300 scholen de Vensters-vragenlijst voor leerlingen af.
Dit jaar is samen met onderzoeksbureau Praktikon een verbeterde vragenlijst voor leerlingtevredenheid en sociale veiligheid ingebouwd. De vragenlijst is 22 vragen, waarvan 17 de sociale veiligheid meten op het welbevinden, veilig voelen en de aantasting van veiligheid. Deze vragen worden door Praktikon al enkele jaren gebruikt en de inspectie bevestigt dat ze betrouwbare informatie geven. Het doorleveren van de resultaten van de Monitoring Sociale Veiligheid (MSV) aan de inspectie is via Vensters heel eenvoudig. U krijgt met het onderzoek dus niet alleen waardevolle informatie, maar u voldoet ook aan de monitoringsplicht. En op scholenopdekaart.nl toont u hoe tevreden uw leerlingen zijn.
Planning onderzoeken
 
Handleiding tevredenheidsonderzoeken

Neemt u de Vensters-vragenlijst af via Vensters of via een onderzoeksaanbieder die is aangesloten bij Vensters?  Hoe publiceert u de resultaten op scholenopdekaart.nl? Weet u dat de afname van het onderzoek alleen mogelijk is tussen 1 november en 30 april? 
We begrijpen dat er veel informatie beschikbaar is over de tevredenheidsonderzoeken. Om u te helpen hebben we een overzichtelijk infographic en een handleiding gemaakt. U vindt deze handige documenten bij de ondersteuningsdocumenten, onder het kopje Tevredenheidsonderzoeken.

Handleiding
 
Verslag regiobijeenkomst Zwolle
 
Op 31 oktober organiseerde Vensters een regiobijeenkomst in Zwolle. Niet alle deelnemers waren bij aanvang bekend met Vensters en de website scholenopdekaart.nl. Met praktische tips gingen ze aan de slag om het programma succesvol in te zetten. Een deelnemer gaf aan: "Het is helder wat je met Vensters kunt en het programma is heel gebruiksvriendelijk. De tips die je krijgt helpen je met een kritische blik naar bijvoorbeeld je schoolgidsteksten te kijken."
Ook informatie over de mogelijkheden van Vensters? Of een steuntje in de rug bij het efficiënter werken met Vensters? Klik voor de geplande bijeenkomsten op 'data en locaties'.
Data en locaties
 
Vensters Encyclopedie vernieuwd
Via Vensters verantwoorden scholen zich over de kwaliteit van hun onderwijs. En vanuit Vensters willen wij ons op onze beurt ook verantwoorden over de indicatoren, definities en berekeningswijzen. In de Vensters Encyclopedie vindt u daarom meer informatie over de betrouwbaarheid van de informatie en de berekening van de cijfers.
Lees verder
 
Agenda
woe
28
nov
 
Er zijn nog plekken beschikbaar voor de startbijeenkomst Vensters schoolgids en Scholen op de kaart
9.30 - 12.30 uur
Rotterdam
 
Vensters is een programma van