online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief
Basisonderwijs
1 april 2019
In deze nieuwsbrief
 
Een Vensters schoolgids in 8 weken
Voor u begint...
De opdracht van week 1
Cijfers over de Vensters schoolgids
 
Een Vensters schoolgids in 8 weken

Vanwege de positieve reacties op de 8 weken vulactie van vorig jaar, herhalen we de actie dit jaar. De actie is bedoeld om week voor week, stap voor stap de Vensters schoolgids te vullen. Of om de ingevulde informatie van vorig jaar te actualiseren. Zo knippen we het werk op en geven we concrete tips en handige informatie. U bepaalt wekelijks zelf wanneer u aan de slag gaat. De weekopdrachten nemen gemiddeld een half uur in beslag.

Tip: plan voor de komende 8 weken een half uur in uw agenda voor de Vensters schoolgids.

 
Voor u begint...
 
Bekijk voor u begint hiernaast de video en animatie over de Vensters schoolgids. De video geeft een goed beeld van de voordelen van de Vensters schoolgids en de wensen van ouders. In de animatie ziet u hoe een goed gevuld profiel in Vensters u nu, of in de toekomst tijd bespaart. 

Vorig jaar heeft de inspectie een aantal 'proef'-schoolgidsen bekeken en concrete tips gegeven. Alle tips zijn verwerkt in de vulactie en u vindt ze ook via onderstaande knop.
Tips van de inspectie
 
De opdracht van week 1

We beginnen eenvoudig, want de twee indicatoren van deze week zijn deels al automatisch gevuld met gegevens van DUO: Algemene gegevens school en Aantal leerlingen. Let bij Algemene gegevens school even extra op het onderdeel 'directie'. Dit is vorig schooljaar nieuw toegevoegd voor de schoolgids, dus grote kans dat u hier nog geen informatie heeft staan. In het toelichtingenvak kunt u iets toevoegen over bijvoorbeeld extra locaties of de directie. Ook die tekst komt terug in de schoolgids.
Bij Aantal leerlingen kunt u ook informatie kwijt over het aanmeldings- en toelatingsbeleid.

Tip: heeft u nog geen foto’s toegevoegd bij Algemene gegevens school? Upload dan een paar foto’s bij het onderdeel ‘slideshow’. Deze afbeeldingen zijn dan voor ouders zichtbaar op scholenopdekaart.nl.

Wilt u dat de nieuwe gegevens ook direct zichtbaar zijn op scholenopdekaart.nl? Klik dan na het vullen bovenaan op de groene knop ‘Publiceer’. 

Start met opdracht week 1
 
Cijfers over de Vensters schoolgids

In het eerste jaar na de introductie van de Vensters schoolgids hebben 734 scholen de module gebruikt. Veel scholen hebben de gids vervolgens gepubliceerd op scholenopdekaart.nl of ernaar gelinkt vanaf de schoolwebsite. De gepubliceerde schoolgidsen op scholenopdekaart.nl werden samen ruim 12.000 keer gedownload.

 
Agenda
do
11
april
 

Op de valreep deelnemen aan de themabijeenkomst over de Vensters schoolgids?
Lees voor wie de bijeenkomst is, inclusief het programma.

9.30 - 12.30 uur
Utrecht
 
di
30
april
 
Let op! U heeft tot en met 30 april om het onderzoek naar de tevredenheid van leerlingen af te nemen. Meer informatie.
 
Vensters is een programma van